.
MENU    
.
    
    
http://www.revoz.si
http://www.hotelpaka.com
    
 
16.10.2023 
 
  GHD Mickhausen Nemčija - Patrik Zajelšnik osvojil naslov prvaka 2023

Patrik Zajelšnik je s preprečljivo zmago na gorski hitrostni dirki Mickhausen osvojil naslov prvaka Nemčije s športnimi avtomobili ( formule in prototipi).
Letošnjo uspešno in naporno sezono je Patrik pričel konec aprila s pripravljalno dirko v Franciji, ki ni štela za nemško državno prvenstvo. Osvojil je prvo mesto v pokalu narodov in s tem potrdil, da so priprave na sezono bile uspešne in da lahko z optimizmom pričakuje sezono 2023
Za letošnje nemško prvenstvo v gorskih hitrostnih dirkah je bilo razpisanih 8 dirk, 7 v Nemčiji in ena v Avstriji. Prva je bila konec maja, zadnja pa v začetku oktobra. Patrik se je udeležil sedem dirk pri tem pa dosegel v generalni uvrstitvi 5 zmag , eno drugo in eno 3. mesto med prototipi pa 6 zmag in eno drugo mesto. Na eni dirki (Osnabruck ) ni nastopil.
Patrik je tako po uspehih v letu 2015 in 2019 ko je bil Avtomobilist leta v Sloveniji sedaj v svojo bogato zbirko uspehov dodal še naslov prvaka Nemčije na gorskih hitrostnih dirkah s športnimi avtomobili .
Čestitke Patriku in celotni ekipi ter veliko uspehov tudi v prihodnje.

Rezultati:
http://www.hillclimbfans.com/wp-content/uploads/2023/10/gesamtergebnis-mickhausen-2023.pdf

Članek na Hill climb fans
http://www.hillclimbfans.com/2023/10/03/103271

Rezultati DMSB GHD Formule in prototipi 2023
http://www.dmsb.de/de/automobilsport/bergrennen/file/287929 
 
17.09.2023 
 
  GHD Eichenbuhl Nemčija - Patrik Zajelšnik spet zmagal

Letošnja gorska dirka Eichenbühl od 9.do 10. septembra je potekala v lepem vremenu in temperaturah okrog 30°C. Številni navijači so bili deležni vrhunskih bojev na izjemno zahtevni stezi. Bilo pa je tudi veliko odstopov, a na srečo so se vsi končali brez hujših posledic. Zaradi prekinitev pa se je zelo zavlekla izvedba dirke, tako je zadnji udeleženec tretje vožnje je v cilj prišel šele krepko po 18. uri.


V boju za skupno zmago v generalni razvrstitvi je bil Patrik Zajelsnik nepremagljiv . S svojo Normo M20FC Mugen ni prepustil konkurenci nobene možnosti. V razvrstitvi med prototipi 3000 ccm se je na stopničkah zmagovalcu Patriku na drugem mestu pridružil brat Alexander, tretji je bi Francoz Lombardo.
To je bila letos že Patrikova 5. zmaga, ki si je s tem še naprej resen kandidat za naslov nemškega državnega prvaka.
Do konca prvenstva sta na sporedu še dve dirki in sicer St Agatha v Avstriji od 22.09-24.09 in Mickhausen Nemčija od 29.09-01.10.
Želimo mu veliko uspeha.

Rezultati:

https://www.hillclimbfans.com/wp-content/uploads/2023/09/gesamtergebnis-eichenbuehl-2023.pdf 
 
.
 
  GHD Ilirska Bistrica kljub težavam Grudnik uspešno do cilja

Prvi vikend v septembru, 1.9.-3.9.2023, se je v sončnem vremenu odvijala že 29. GHD Ilirska Bistrica, ki je veljala tako za slovensko, hrvaško in avstrijsko državno prvenstvo kot tudi za FIA evropsko prvenstvo. Na progo, dolgo 5,010 km, se je podalo kar 231 dirkačev.
Dirka je gledalcem ponudila veliko lepih voženj, bilo pa je tudi nekaj odstopov ter težav z dirkalniki. Težavam s svojim Cliom E1 tokrat ni ubežal niti Matej Grudnik. Na zadnjem sobotnem treningu mu je namreč počila cev za olje, ki je steklo pod zadnja kolesa in povzročilo trk z ograjo. V nadaljevanju vožnje pa je avto zaradi iztečenega olja tudi zagorel. Matej in ekipa so čez noč uspeli pripraviti avto na štart, vendar so se žal že v prvi nedeljski vožnji pokazale nove posledice požara, saj regulacija turbine ni delovala in avto posledično ni imel moči. Zaradi visokih hitrostih, najvišja hitrost na progi je bila 230 km/h, in močnega zaviranja pa so se pojavile še dodatne težave z zavorami.
Kljub smoli, ki jo je Matej doživel na dirki, pa je bil končni izkupiček rezultatov še vedno zelo lep. Dosegel je 1. mesto v skupini PF1 v državnem prvenstvu, 4. mesto v skupini PF1 v evropskem prvenstvu ter 4. mesto v generalni razvrstitvi za slovensko državno prvenstvo.
»Včasih pride do situacije, ko te sreča zapusti in te smola napade a kaj hočemo, tako pač je. Potrebno dobro preanalizirati in pripraviti dirkalnik, da se drugič težave ne ponovijo. Vsekakor pa glede na situacijo zelo dober rezultat. Pohvale predvsem celotni ekipi, ki je držala avto v delovanju skozi cel vikend, da smo uspeli priti do cilja.« 
 
23.08.2023 
 
  1. Rally Dolina zelenega zlata

Prihajajoči vikend 25.-26. avgusta bo v Žalcu in okolici rally za državno prvenstvo. Tokrat prvič bo gostitelj občina Žalec, vključeni pa sta še občini Prebold in Braslovče. Rally se uradno imenuje 1. Rally doline zelenega zlata, glavni organizator pa je Avto moto društvo Vili i iz Galicije.


>>

 
 
.
 
  Patrik Zajelšnik tokrat drugi generalno in najhitrejši med prototipi

Patrik in Alexander Zajelšnik sta konec julija nastopila na 4. dirki nemškega državnega prvenstva v Haunsteinu na zahodu Nemčije v bližini nemško francoske meje.
Dirka je potekala na 4 km dolgem odseku na hrib Rhön , nastopilo pa je 137 dirkačev. Dirka je potekala v hladnem in zelo spremenljivem vremenu. Sobotni treningi so potekali na mokri deževni progi, zato rezultati niso bili primerljivi z lanskimi dosežki. Nedeljska dirka se je pričela po suhem, a je takoj po končani prvi vožnji progo spet namočil dež in proga se do konca ni več povsem posušila. Zaradi spremenljive podlage so dirko zaznamovale številne nesreče, tako da se je dirka zelo zvlekla in sta bili izvedeni le dve vožnji.
Na tej zahtevni podlagi je Patrik dosegel drugo mesto generalno in bil prvi med prototipi, drugi med prototipi pa je bil Alexander Zajelšnik.

Rezultati na :

http://www.hillclimbfans.com/wp-content/uploads/2023/07/gesamtergebnis-hauenstein-2023.pdf 
 
16.07.2023 
 
  Patrik Zajelšnik tokrat zmagal še na GHD v Homburg

Patrik in Alexander Zajelšnik sta 8. in 9. julija nastopila na 3. letošnji dirki nemškega državnega prvenstva v Homburgu na zahodu Nemčije v bližini nemško francoske meje.
Dirka je potekala na 2,6 km dolgem odseku s poprečnim naklonom 3,7%, za uvrstitev pa so bile odpeljane 3 vožnje od tega sta šli v skupni seštevek dve najboljši.
Patrik je nastopal zelo suvereno saj je bil v vseh vožnjah najhitrejši, v tretji vožnji je postavil najboljši čas te dirke 1:5,644 za izboljšanje rekorda proge pa mu je zmanjkalo 0,24 sek.
Patrik je zmagal s prednostjo 3,8 sek pred Canio Marchione – Osella PA 2000, tretji je bil Lorig Marco- Dallara F 308.
To je bila letos že 4. zaporedna zmaga Patrika in tretja za nemško državno prvenstvo med športnimi avtomobili, kjer je trenutno v točkovanju tudi vodilni.
Do konca prvenstva pa je še 5 dirk.
Alexander Zajelšnik je bil 9 . skupno in 7. med prototipi.

Rezultati:

http://www.hillclimbfans.com/wp-content/uploads/2023/07/gesamtergebnis-homburg-2023.pdf 
 
14.07.2023 
 
  GHD Podnanos druga zaporedna zmaga za Mateja Grudnika

Gorska hitrostna dirka Podnanos je bil letošnji drugi nastop za Mateja Grudnika in druga zaporedna zmaga. Po lanski zmagi na tej prireditvi je Matej ponovil uspeh in ga še nadgradil z novim rekordom proge za avtomobile.
GHD Podnanos se je pretekli vikend, 8.7. in 9.7.2023, izvajala drugič. Je namreč najnovejša dirka slovenskega državnega prvenstva. Gre za zelo tehnično progo brez ravnin, ki dirkaču ne pusti dihati niti za trenutek. Poleg tega nam je vikend postregel z izredno vročino, temperatura zraka se povzpela krepko preko 30 stopinj C. Posledično pa je dirkačem preglavice delala tudi temperatura asfalta, ki se je segrel tudi do 60 stopinj C.
Matej se je na dirko podal z velikimi pričakovanji, saj mu je skupaj z ekipo od zadnje dirke uspelo še nadgraditi avtomobil. Dodali so mu kar nekaj moči, njegov Renault Clio E1 jih ima sedaj že skoraj 700. Dodali so tudi nekaj aerodinamičnih nadgraditev, ki so se tekom dirke izkazale za zelo dobre. Nekaj manjših težav so imeli le z nastavitvami podvozja, saj se je sama dinamika vozila zaradi dodatne moči spremenila. Tako je bilo potrebno podvozje prilagoditi novi moči. Tudi to jim je odlično uspelo, saj se je Matej zopet zavrtel na sam vrh slovenskega državnega prvenstva ter postavil novi rekord proge za avtomobile (2:12:476).
Matej je po dirki zadovoljno dejal: »Izredno sem zadovoljen z napredkom našega dirkalnika. Sedaj imamo končno tudi bolj konkretno moč, za katero smo delali že kar nekaj časa. Žal je z dodatno močjo prišla zraven tudi težava s težjim obvladovanjem avtomobila, vendar to so bolj sladki problemi. Vsekakor pa je sedaj avto prava zverina in velik užitek ga je peljati«.


Video:

https://www.youtube.com/watch?v=hSndKtJNgEg


http://www.youtube.com/watch?v=sgS2vRjGSf0


 
 
05.07.2023 
 
  Na Gorjancih zmaga za Mateja Grudnika

V dvajset letni karieri dirkanja v avto športu je Matej Grudnik nastopil na prav vseh izvedenih dirkah na Gorjancih, saj so zanj Gorjanci ena najbolj priljubljenih lokacij. Prvič je nastopil leta 2004 s pokalnim Fiatom Seicento in se že takoj povzpel na 3. stopničko, že naslednje leto pa je uspel zmagati. V letu 2006 je zamenjal dirkalni avtomobil, s Fiata je prešel na znamko Renault, kateri je zvest še danes. V vsem obdobju je zamenjal nekaj modelov od Clio II 1,4 16 V, nato je bil Clio II 2,0 RS, nasledil ga je TWINGO 1,6 RS R2, od leta 2016 dalje pa nastopa s Cliom RS četrte generacije. V zadnjih letih ga je s svojo ekipo močno predelal.
Na vseh nastopih na Gorjancih, ki jih je bilo do sedaj 16 ( štirikrat dirka ni bila izvedena) , je 15 krat stal na stopničkah, le enkrat mu to ni uspelo pa še to zardi neregularnih vremenskih razmer v drugi vožnji. Skupaj je zabeležil 9 zmag , 4 druga in 2 tretji mesti.
Ob letošnji 20 obletnici je 25. junija dodal v svojo zbirko še eno zmago, tokrat z zelo zmogljivim Cliom E 1 s 550 KM in štirikolesnim pogonom, edinim v Sloveniji in tako na kar najlepši način obeležil svoj jubilej na Gorjancih.

Čestitke Mateju in celotni ekipi ter zahvala vsem, ki ga vsa ta leta spremljate in podpirate na tej uspešni dirkaški poti!


Več o tokratnem nastopu pa v novici v nadaljevanju.
VIDEO:
https://matejgrudnik.si/gorske-dirke/matej-grudnik-gorjanci-2023
FOTO:
https://matejgrudnik.si/gorjanci-2023
>>

 
 
01.07.2023 
 
  Patrik Zajelšnik znova zmagal v Nemčiji

Patrik in Aleksander Zajelšnik sta v soboto 24. in nedeljo 25. junija nastopila na gorski hitrostni dirki 26. ADAC Ibergrennen za državno prvenstvo Nemčije, kjer je nastopilo 111 dirkačev. Na 2050 m dolgi progi so se v soboto odvili 4 treningi, v nedeljo pa 4 vožnje za uvrstite s tem, da se je za končno uvrstitev seštel rezultat treh najboljših voženj. Patrik je bil najhitrejši že na sobotnih treningih, najhitrejši pa je bil tudi na vseh nedeljskih preizkušnjah. V nedeljo je v drugi vožnji postavil tudi novi rekord proge in na koncu slavil v absolutni konkurenci za 6,4 sek.
To je bila letos že tretja zaporedna Patrikova zmaga.

Alexander je bil v skupnem 15., med prototipi do 3000 cm pa 4.

Čestitke celotni ekipi !

Rezultati:
http://www.ibergrennen.de/ergebnisse/ 
 
20.06.2023 
 
  GHD Gorjanci 24. in 25. junij

Konec tedna 24. in 25. junija bo v Novem mestu letošnja tretja dirka slovenskega državnega prvenstva in prva na slovenskih tleh. Dirka se točkuje tudi za mednarodno prvenstvo FIA CEZ in državno prvenstvo Avstrije, zato bo tudi zelo močna mednarodna udeležba. Na dirko je prijavljenih 137 dirkačev iz 10 držav
Iz kluba V-Racing bo tokrat nastopil le Matej Grudnik s Cliom E1 .
Urnik:

Petek, 23.6.2023
13:00 do 19:30 Prihod, verifikacija in tehnični pregledi

Sobota, 24.6.2023
12:30 1. trening
16:00 2. trening

Nedelja, 25.6.2023
8:.00 3. trening
12:00 Svečana otvoritev dirke
12:30 1. dirka
30 min po končani 1.dirki 2. dirka
Ca 18:00: Objava rezultatov in proglasitev zmagovalcev

Vabljeni k ogledu !

Video: Matej Grudnik Clio E1 Gorjanci 2022

https://matejgrudnik.si/gorske-dirke/matej-grudnik-gorjanci-2022

Več o dirki na https://ghdgorjanci.si/
 

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
admin   
    Language
.
    Slovensko 
    English 
    Deutsch 
.
    Facebook
.